Pages

Tuesday, March 29, 2011

I'M TIRED...jadi orang gemuk

Selasa datang lagi...dan seperti biasa sesi timbang2 pun bermula.Minggu nih amat kelam kabut ,penat dan makan dengan banyak sekali. Bila dah di tolak campur darab dan bahagi ,hasilnya ..berat naik lagi 86.1kg. Tension sungguh rasenya...


I'M TIRED
jadi orang gemuk..

Anak pulak minggu nih sorang demam  dan sorang lagi sakit mata.Kedai pulak, budak kerja macam biskut ,kejap datang ,kejap x datang.kejap halfday ..lagi ler serabut kapala ini.
Angin pulak kejap ok kejap x..hari nih dah berapa hari bulan yer...29 dah..oooo patutlah Sindrom PMS rupenya...

Wednesday, March 23, 2011

Tuesday, March 22, 2011

Happy besday...tooo uuuu

Malam tadi kami p selebrate besday suami Cik Jue yg ke-32, kami nih sebaya,org laki makin berumur makin nampak ensem plak..risau..risau(jeles ler tuh).Apasal Cik Jue rase cam dah tua , bila nak kurus nih.X tau nak p makan kat mane.Akhirnya kami p jerlah kat Restoren AP yg  paling dekat.Nak p jauh2 esok anak sekolah plak..makan jerlah ,walaupun x berapa nak sedap sgt.


 Siap merajuk nak dok atas kerusi baby tuh...
 Anak sulung Cik Jue..




Bila mood dah ok..inilah hasilnya..thumps-up
 mama..ambik gambar adik ..tangan kena gigit kat kuching.
Mee Bakso

Ikan leley penyet dan asam pedas ikan tonggkol

Capuchino dan Coklat blanded...kalo bleh ,hari2 mau minum.
ABC entah aper.

Kami celebrate simple jer...HAPPY BIRTHDAY ..BABAH.WE ALL LOVE U.

Monday, March 21, 2011

Berat CYC minggu 3

Cik Jue nak mintak mahap banyak2 kat pihak pengajur sebab x update blog utuk 2 minggu...diary makanan pun tah kemana.Al -maklumlah bila dah cuti sekolah minggu lepas ,cuti2 Malaysia pun bermula...dan kesibukan pun melanda..sampai x ingat ape yang dah dimakan...Soory yek!!! Insya-Allah start esok Cik Jue akan up- date balik ..untuk berat Cik Jue minggu nih, inilah hasilnya yer..


Oklah tuh...hehe

Monday, March 7, 2011

Berat CYC minggu pertama




Salam semua, setelah seminggu menahan lapar dan dahaga...(tipulah tuh)...berat Cik Jue turun jugak walaupun sdikit...agak happy walaupun perjalanan masih jauh.


Walaupun hanya 800 gram...kalo beli daging 800g berat jugakan.Happy..Happy.

Diary food 6+7

Ini diary food Cik Jue untuk 6 dan 7 Mac.Diet entah ape, semua  di makan tanpa eksersais langsung ,tuh x masuk air manis lagi,tiap kali makan kat luar mesti nak order Ice Blanded ...Chocolate,Mocha...Chapuchino

Ini x termasuk coklat anak yg disuap masuk mulut (dgn rela hati) oleh anak Cik Jue sekeping dua,aiskrim sesudu dua(juga disuap dengan rela hati). Bilalah ko nak kurus wei.....semua rela nih..!!!

Saturday, March 5, 2011

Diary Food 4+ 5

Jumaat adalah hari makan, bila dah berkumpul ramai2 nih acara makan 2 pun banyak ler,keputusanya adalah terlebih sudah.
Hari nih cuba control sebaik mungkin,nampaknya berjaya ...

Food Diary 1,2 ,3

Salam Diet semua...

Food diary Cik Jue nih banyak yang lebih ...apa -apa pun, try jugak buat ...kira oklah kan.Sejak start CYC kontest nih,Cik Jue malas yang teramat nak masak untuk family...2 3 hari nih asyik makan luar jer,,,calorinya x yah cakaplah...kenalak ujung minggu ...makan memang kadang2 agak terbabas tapi cuba ambil dalam jumlah yang sikit.Kena kuat semangat nih....






Sudah ade kad merah satu.

Tuesday, March 1, 2011

Berat dan Gambar...

Jangan bagi nampak muka tau...hahaha.

Separuh jer dapat ambik..x der cameraman..kira ok lah yer...yg penting kebesaran badan tuh nampak.


Aduh ...macam maner nak ckp nih ...korang layan jerlah gambar yg x betul tuh..Cik Jue dah crop gambo tuh jadi kecik last2 kuar cam tuh jugak maklumlah budak2 baru belajar , dah salah x der org nak tunjukan..

Berat Badan : 87.6kg (naik dekat 5kg dlm 2 bln)
Tinggi           :158cm

BMI             : 35.1
Target weight range: 46.2 - 62.4 kg (mak aiiii...mesti cun habis)

YOU 35.1 Under Healthy Over Obese

Mekasih pada pihak penganjur...Selamat Menjaga Kalori Semua...