Pages

Thursday, April 21, 2011

Kitchen Cabinet Baru...

Lama dok pikir nak tukar kitchen cabinet yang baru...yang lama dah x lalu dah nak tengok..pintu dia pun macam dah nak reput makan dek anai2 lah rasenya.

Lokasi :Dalam Bilik Tidur
Masa   : 11.00 malam

Mama: Babah...mama rase malas betullah nak masak...tgk dapur kita cam ape tah...lipas ,cicak ,semut
            semua ada..nasib baik tikus jer x der..kotor lak tuh..singki tuh dah lah kecik ...
Babah : Yer ker...uuuiihhh sian nyer...nantilah babah tengok budget dulu...mama survey2lah pesen maner yg
            berkenan.

Malam tuh tidur ngan hati yang penuh riang gembira...dok berangan bila dah tukar yg baru ,mesti tiap2 pagi aku masak yang best2 untuk anak2 p sekolah..






Tak salah berangankan...bukan kena bayar pun.
(Dalam hati ...bilalah nak tukar Kichen cabinet baru waaaaa..nak jugak,nak jugak)

"Babah x der duitlah skarang nih...nantilah dulu"

Tapi betul ker kalau dapur kita cantik kita rajin masak...

Tuesday, April 19, 2011

Penimbang Oh penimbang

Salam...rasanya dah lama Cik Jue tak menulis,keadaan sangat -sangatlah sibuk dengan macam -macam kerja dan benda nak kena pikir..Contest CYC tetap diteruskan walaupun tenggelam timbul..Cik Jue cuba nak berdiet walaupun kekadang alpa bila melihat makanan yang  yummy..yummy bak kata anak Cik Jue.
Cuba jugak nak update berat minggu nih..tapi malang sekali penimbang Cik Jue dah rosak,,aduih , tak sampai setahun Cik Jue beli penimbang tuh ngan harga RM50+ kat Tesco (beli yg murah pun nak komplen).Bila naik penimbang tuh kuar Over Load.Suh Cik Abe tengok..kot2 x der bateri ..Elok2 jer laki Cik Jue ckap..dah memang mama overload..uuiii...tak kat berat aku naik sampai 150kg kot.Tapi nasib baik nya Jumaat tuh Cik Jue ada naik penimbang tuh ..tapi gambar x snap.Jadi kira acilah yer berat Cik Jue adalah 86kg.Tengoklah ade budget Cik Jue nak beli yang baru...tapi brand ape yg tahan lama tapi harga bawah RM100 lah.(duit x der nih).