Pages

Sunday, November 28, 2010

Say No To Nasi

Boleh ke aku tak makan nasik 2 bulan nih, tapi semangat membara2 nak kuruskan badan.Yakin boleh..aku boleh,kalau x sampai bila aku nak gemuk.Perkataan gemuk nih memang dah sebati ngan diri sejak dari sekolah rendah .Lepas habis SPM cuba menguruskan badan sebab target nak masuk U aku mesti kurus,dalam mase hampir 2 tahun lepas STPM berjaya menurunkan berat badan sebanyak 26kg dan berjaya ke UiTM shah alam..happy sangat sebab dua-dua target berjaya.Selepas kawin pada tahun 2002( I kawin muda u ,23 lagi) dan ada baby pada tahun 2003 dan 2005 badan naik ke 88kg( paling berat seumur hidup nih.tuh pun mula sedar diri apabila pergi beli scale dekat TESCO kalo x dok perasan berat aku 80kg jer.

sebab- sebab nak  kurus:
1.Nak jaga kesihatan sebab ade keturunan darah tinggi...nih pun darah kadang2 tinggi gak.
2.Nak cantik, senang sikit nak shooping ,boleh pilih baju cantik2.
3.Nampak tua...takut sangat nampak tua..I'm 31 baru ..ok
4.Takut laki cari lain (patut letak no 1 ke alasan nih.)

target masuk SNTR nih kalo boleh nak turun dalam 10kg.Insyaallah.

Happy Besday KhADeJa





Semalam besday anak Cik Jue yang ke 5...sambut kecik2 jer kat rumah ,gambar ade tapi malas nak tepek(penyakit malas yang tak sembuh2).Selamat Hari Lahir Sofea Khadeja ,Mama doakan segala yang terbaik untuk Khadeja.

Saturday, November 13, 2010

Penyakit yang tiada ubat

Setelah hampir setengah tahun x bersiaran..tiba2 ingin menulis kembali, selama ni hanya berjalan2 di blog orang lain sahaja tuh pun silent reader...kenapa aku jadi macam nih ???jawapannya ialah...

Betul ker??? tapi betul jugak " l have lack of motivation" kadang terlebih semangat sampai x sabar2 nak buat semua...kadang2 malas rase cam nak tidur 24 jam (kalau boleh),sebagai seorang suri rumah ,hidup lebih banyak tertumpu pada keluarga sahaja, rutin harian yang sama sangat2 membosankan...tapi kalau buat dengan ikhlas banyak pahalanya he..he..kena cari benda baru untuk hilangkan kebosanan...