Pages

Sunday, November 28, 2010

Say No To Nasi

Boleh ke aku tak makan nasik 2 bulan nih, tapi semangat membara2 nak kuruskan badan.Yakin boleh..aku boleh,kalau x sampai bila aku nak gemuk.Perkataan gemuk nih memang dah sebati ngan diri sejak dari sekolah rendah .Lepas habis SPM cuba menguruskan badan sebab target nak masuk U aku mesti kurus,dalam mase hampir 2 tahun lepas STPM berjaya menurunkan berat badan sebanyak 26kg dan berjaya ke UiTM shah alam..happy sangat sebab dua-dua target berjaya.Selepas kawin pada tahun 2002( I kawin muda u ,23 lagi) dan ada baby pada tahun 2003 dan 2005 badan naik ke 88kg( paling berat seumur hidup nih.tuh pun mula sedar diri apabila pergi beli scale dekat TESCO kalo x dok perasan berat aku 80kg jer.

sebab- sebab nak  kurus:
1.Nak jaga kesihatan sebab ade keturunan darah tinggi...nih pun darah kadang2 tinggi gak.
2.Nak cantik, senang sikit nak shooping ,boleh pilih baju cantik2.
3.Nampak tua...takut sangat nampak tua..I'm 31 baru ..ok
4.Takut laki cari lain (patut letak no 1 ke alasan nih.)

target masuk SNTR nih kalo boleh nak turun dalam 10kg.Insyaallah.

6 comments:

  1. hai sis..thanks for dropping by....jom jom sesama jom....gud luckkk yaa

    ReplyDelete
  2. HEHE...thanx for joining..wah suami sapotif ok! die yg bank in kan duit dah tadi kan..so pape pon nnti cek out latest info kat sini eh..

    http://enichandiet.blogspot.com/2010/11/kehangatan-sntn.html

    ReplyDelete
  3. noorz, sesamalah kita menjayakan nyer...

    ReplyDelete
  4. aini,akak kan x kerja...tpaksalah "memaksa" suami akak bank in kan...

    ReplyDelete
  5. wah cik jue..sesamalah kita berdiet...

    ReplyDelete
  6. yer lin..harap2 cukup 2 bulan..

    ReplyDelete