Pages

Monday, June 21, 2010

Nanti dunia kiamat????

Hari nie hari kedua sekolah dibukak, seperti biasa Cik Jue menjalankan aktiviti menjadi bibik dan supir untuk anak2, bila on the way nak balik tuh byk ler cerita2 diorg nih ,makan ape kat skolah, cikgu ajar ape hari nih , beli ape kat kantin, bila nak gi shopping, nak beli kasut baru, mainan tuh mainan nih..bla bla bla...tiba -tiba anak Cik jue yg tadika nih mulut dia byk sikit ,dia cakap :

Khadeja : Mama..mama ..bila hari khiamat..nanti bila khiamat adik nak lari naik kapal terbang,semua nih
                akan hancur..pecoh2.(sambil mulutnya muncung menunjuk kat pokok2)

Mama    :Mane kita tahu dunia nih nak khiamat ,bila dah khiamat maner kita boleh lari, dunia nih dah hancur
               kita semua akan mati..

Khadeja:ooo..pas tuh kita hidup balik lah...(dia ingat mcm kartun Tom & Jerry kot),nanti kita pergi kat
               bulanlah bila dunia khiamat.
Mama: maner bleh..kita semua akan mati..org mati maner bleh idup balik..

Cik Jue pun pening kdg2 nak jawab soalan anak2 nih,lastly cik jue ckap bila dah khiamat kita semua akan mati, lepas tuh barulah Allah akan menghidupkan balik org2 yg dah lama mati dulu pun..pas tuh baru kita boleh jumpa keluarga kita yg dah lama mati...sebenarnya anak Cik Jue nih ade tgk cerita 2012 ...tuh yg byk soalan nak tanyer tuh...
ader ker nak lari dari hari khiamat...pengaruh filem org putih kalau kita x betulkan parah2...tuh yg ramai org x takut buat dosa..ingat bleh lari ker...

Sunday, June 13, 2010

Cuti Skolah,Tom and Jerry ,Ultraman dan Pink Panther...

Cuti skolah tinggal beberapa hari jer lagi,cuti ni x der buat aper2 dok rumah layan anak2 dan pergi kenduri ajer,sdikit bosan( byk sebenarnya) memandangkan byk kerja yg nak disiapkan...dan juga dlm proses berjimat cermat (tgh renovate rumah sikit2) terpaksalah cuti2 malaysia kami dibatalkan,kesian plak tgk adam dan khadeja (anak Cik Jue) dok rumah layan game dan TV jer,tak per sabar anak -anakku bila kerja Mama dan Babah dah settle kita pergi cuti2 Malaysia yer... 
Dok kat rumah nie nak tgk Tv pun susah kalo dah siang malam asyik Tom and Jerry, Ultraman,Pink Panther Show...itulah asyik diulang tayang oleh Khadeja sampai remote kat tangan tak lepas,tapi sesekali layan best jugak dok gelak ngan bebudak nih...
 

Wednesday, June 9, 2010

Very..very selfish

Malam tadi tidur cik jue mcm terngigau 2 jer sbab pagi tuh cik jue ader gaduh ngan sorang manusia yg sgt mementingkan diri sendiri,bukan my hubby yer...org belajar tinggi ,dihormati masyarakat ,kerja yg sangat mulia(cikgu ler) tapi hati memang x bersih...very2 selfish...,cik jue terima mungkin ALLAH ingin menguji kami ngan rezeki yg diberikan oleh Nya...semua benda dilangit dan di bumi ini milikNya...x perlah kami mengalah...disetiap keburukan itu ada kebaikan yang menanti ,cuma kita ajer yg x nampak ,Dia lagi maha mengetahui ...Moga ini mendatangkan satu kebaikan buat kami sekeluarga amin...

Monday, June 7, 2010

Salam Perkenalan

Salam...Cik Jue baru nak menyibukan diri dalam dunia blog nih...selama ni asyik dok tgk blog org jer nak jugak test tgk kebolehan menulis yg Cik Jue pendamkan sejak berabad lamanya nih.Dulu dunia penulisan nih memang ader dlm diri Cik Jue (bekas budak Mass Comlah katakan)tapi sejak dah jadi isteri org lebih krg 8 tahun ,dunia ini terus dilupakan apatah lagi sebuk ngan anak2 dan rumahtangga dan kerja yang x seberapa nih...
Rase semangat sgt nak berblog nih...heheehee..