Pages

Monday, December 27, 2010

SNTN -4

Dah masuk minggu ke-empat rupanya yer, Oklah ,walaupun berat CikJue turun naik cam yoyo,alhamdullilah minggu nih turun ke 83Kg,akan cuba nak kejar yg lain walaupun jauh dah ketinggalan.Sory ,gambar CiK Jue x snap sebab x sempat..minggu depan bila anak2 dah sekolah banyak sikit masa ,Cik Jue akan cuba lebih aktif untuk letakan menu harian.

Wednesday, December 22, 2010

OOOOOhhhh......tidak

OOOh tidak Orang lain dah ke zaman 70an tapi aku still dok 80an dan masih naik ngan jayanya,kawan2 SNTN yg dulu berat lebih kurang semua dah jauh meninggalkan aku...OOOOhhh amat2 sedih dan sadis sekali mengenangkan nasib diri, tuh lah pasal aku x kurus2 jugak..diet entah ke mana...makan makan makan ,minum air manis banyak sekali.
Kesihatan jugak amat tidak bagus ,selsema dan sakit kepala ....aduih...perasaan x boleh dikawal,semangat amatlah lemah gemalai sekali ...oooohh tidak, musim hujan yang melanda jadi kain yg tidak dpat dibasuh amat byk sekali , anak Cik Jue bawak balik anak Kuching...berak merata2 menambahkan lagi perasaan kusut masai didalam kepala ini. OOOhhhh.....(banyak betul mengeluh)...ditambah lagi ngan berat badan yg makin naik....WAAAAAAAAA...WAAAAAAAAAAAAA

Kalau lah aku sedih Cun macam nih kan gembira...

Monday, December 20, 2010

Berat minggu ini...

Cik Jue tak dapat nak upload lagi gambar sebab masih bercuti,tadi kat shooping complex ade timbang ,berat naik lagi...Oh tidak  84kg.Nasib baik kat sini ada Wifi kalau x mcm mane nak bagi tau berat terkini Cik Jue.Masih cuba untuk tidak makan nasi walaupun sejak cuti2 malaysia nie Cik Jue makan macam2 ... dari KL ke Melaka pas tuh ke Terengganu , hari2 mkn kat luar susah nak tahan nafsu nih air manis x yah cakap lah semua Cik Jue sapu,Esok akan balik ke Kelantan ,InsyaAllah aktiviti diet akan start kembali.
Sedih sebenarnya tengok rakan2 SNTN dah banyak kg turun,Cik Jue plak makin naik.

Sunday, December 12, 2010

Berat Lagi.

Udah lame x bersiaran,mengumumkan berat terkini adalah 83kg. Beratku telah naik ngan jayanya sebanyak 100gram.Aduh ..org lain turun berkilo2 ,Cik Jue naik pulak...OOOhhh malunya ..tidak- tidak.Ini disebabkan oleh makan ngan banyak dan langsung tidak mengeluarkan setitik peluh pada minggu ini.Minggu nih plok Cik Jue akan Cuti -Cuti Malaysia sampai hari timbang ahad nih....berat ku pasti naik lagi walaupun tanpa NASI.
(gamba x der,,, sebab mod x der)

Sunday, December 5, 2010

Berat TeRKinI


Cik Jue lambat sikit nak update berat sebab semalam very2 busy ,nih pun nasib baik sempat curi masa update.Maklumlah cuti sekolah nih semua keluarga ader berkumpul jadi acara makan2 nih amatlah banyak.Oooops... Cik Jue tidak terkantoi lagi memakan nasi..selagi iman masih kuat dihati dan nafsu tidak menguasai diri akan Cik Jue teruskan jugak.Oklah berat terkini ialah 82.9Kg.Walaupun x byk tapi amat bsyukur ....risau gak tgk kengkawan ader yg turun sampai 1 kg lebih, jangan naik dah lahkan.Acara makan2 nih masih diteruskan selagi sekolah x bukak,malam nih ader family gathering plak nasib baik tukang sponsor nak belanja Steambot kalau x tak taulah.Esok Cik Jue update apa yg dimkn malam nih.

Saturday, December 4, 2010

Nak Kurus ????

 .


Bila dok tgk blog kengkawan SNTN cik jue perasan ramai yang dok mengamalkan atkin diet...bagus jugak tuh,tapi Cik Jue x bolehlah x makan roti atau biskut  rase mcm x kenyang jer..sebab tuh tuh Cik Jue ambik roti wholemeal atau breaktrue tuh. Target Cik Jue masuk SNTN nak turun 10 kg dlm 2 bulan nih.Pikir dok pikir mcm mane nak buat ,nak gie joging Cik Jue dok kawasan kampung ...kang pelik pulak kalau mak Cik Senah, kak timah, Tok aji tengok...ape buang tabiat ke Cik Jue nih dok belari  sorang2, tak pun body cam guni beras dok lari2 dlm kaw. kg kalu cun tuh ader juga org nak tgk .Nak join kelas erobik jadual x masuk plak ngan anak2 time cuti nih...Jadi kesimpulannya terpaksalah cari balik DVD erobik yg lama2 ,DVD Jilian yg 3 level tuh Cik Jue ade tapi cam x larat jer nak buat.Setelah di pikir masak2 keputusanya ,mulai esok Cik Jue akan cuba:

1.Berlari atas treadmill 1atau 2 km jer sehari.
2.Buat workout ngan DVD Jilian .
3.Rajin membuat kerja rumah (mengemop lantai, mencuci bilik air,menyapu sesawang)

Mesti cantik berseri rumahku kali nih,kalau suami aku baca blog nih mesti dia dok gelak...padehal Cik Jue dok ngadap TV 8 jam sehari.

Thursday, December 2, 2010

SaNtaPan Hari ke-2

8.00am
-nesvita satu mug

10.00am
-roti wholemeal + 1 biji telur rebus +mayonis+ daun salad
-air masak satu gelas

2.00pm
-martabak baki semalam
-sedikit sambal udang
-1 mangkuk sup cendawan

8.00pm
-sup cendawan tadi
-2 keping roti wholemeal
-telur rebus + sambal udang
-nesvita setengah mug shj.

air dalam 1 liter shj.

Kalau tgk ape yg CikJue makan memang x akan kuruslah w/pun x mkn nasik..aduh parah sungguh.Tuh x masuk kurma badam yg manis, badam dan kuih siput yg telah berjaya dimakn hari ini.Kat sini musim hujan lah wei,asyik lapar jer (alasan org yg bernafsu tinggi).Nasib baik tadi p kedai x singgah beli ubi kalo x esok garenti ubi rebus cicah nyok ngan air kopi panas mesti x ingat dunia Cik Jue makan.Esok semangat baru x mau dah mkn mengarut2 nih.Scale tuh tgk dari jauh jer x berani nak timbang garenti nak ke 85kg .
Buah ade beli , sejuk2 nih x lalu nak mkn buah..memang x sentuh langsung.

Yakin boleh...org lain bleh kurus kenapa tidak Aku waaaaaaaaaaaa......

Wednesday, December 1, 2010

SNTN day 2

Ini hari baru berkesempatan nak tepek gambar,seperti yang diminta gambar dari kepala hingga ke kaki.Sebenarnya malu nak letak gambar nih..hehe..tapi tak pelah bukan org kenal pun jadi hentam sajalah.
"muka dan badan yg amat bulat."

Gamba seperti diminta berat badan Cik Jue ialah 83.5kg,berat nih dok sebati dengan diri sudah hampir 4 tahun rasenya....oooh malunya.




SeGaLanYa BerMula...SNTN

Hari ini very2 sibuk gi jalan2, wlaupun hujan mencurah2 dari pagi sampai ke petang samapai ke malam.Tadi dok tgk blog geng SNTN nasib baik ader lagi geng yg x up date blog ingatkan Cik Jue dah terlambat,Oklah inilah dia yang di minta oleh Cik Aini utk memenuhi contest ini;

1.gambar...bukan x nak kasik,internet slow sangat jadi esok lak Cik jue cuba upload gamba tuh skali lagi.

2.berat Cik Jue .....83.5Kg ( x taulah esok timbang naik rasenya )

Hari nih makan sgt berminyak ok.

Pagi.
- x sempat sarap , semua bgn lambat .

Launch.
-Pi makan Keanny Rogers
-ABC special.

Dinner
-Martabak
-Cucur Udang
-Kurma Badam ,Badam dan pelbagai jenis kekacang

Kurma badam dan kekacang tuh Mak Cik cik jue baru balik dari Mekah.Tgh menaip pun dok ngup ngap badam.

Air pun minum x banyak, dlm 1 liter ajer...kat sini musim hujan ....x haus.