Pages

Saturday, December 4, 2010

Nak Kurus ????

 .


Bila dok tgk blog kengkawan SNTN cik jue perasan ramai yang dok mengamalkan atkin diet...bagus jugak tuh,tapi Cik Jue x bolehlah x makan roti atau biskut  rase mcm x kenyang jer..sebab tuh tuh Cik Jue ambik roti wholemeal atau breaktrue tuh. Target Cik Jue masuk SNTN nak turun 10 kg dlm 2 bulan nih.Pikir dok pikir mcm mane nak buat ,nak gie joging Cik Jue dok kawasan kampung ...kang pelik pulak kalau mak Cik Senah, kak timah, Tok aji tengok...ape buang tabiat ke Cik Jue nih dok belari  sorang2, tak pun body cam guni beras dok lari2 dlm kaw. kg kalu cun tuh ader juga org nak tgk .Nak join kelas erobik jadual x masuk plak ngan anak2 time cuti nih...Jadi kesimpulannya terpaksalah cari balik DVD erobik yg lama2 ,DVD Jilian yg 3 level tuh Cik Jue ade tapi cam x larat jer nak buat.Setelah di pikir masak2 keputusanya ,mulai esok Cik Jue akan cuba:

1.Berlari atas treadmill 1atau 2 km jer sehari.
2.Buat workout ngan DVD Jilian .
3.Rajin membuat kerja rumah (mengemop lantai, mencuci bilik air,menyapu sesawang)

Mesti cantik berseri rumahku kali nih,kalau suami aku baca blog nih mesti dia dok gelak...padehal Cik Jue dok ngadap TV 8 jam sehari.

6 comments:

  1. giler kentang!! respek cik jue...

    ReplyDelete
  2. he he he...sy tumpang gelak bile cik jue tulis suami cikjue gelak sbb cik jue kaki tv..samalah kite ni cik jue....nk lari rs xterbawak dek kaki dgn bdn yg comel ni

    ReplyDelete
  3. orang makan lagi teruk & serabut. tak macam diet langsung cik jue.. huhu

    ReplyDelete
  4. takpe2 buat keje umah pun boleh mengeluarkan peluh...

    ReplyDelete
  5. hi cik ju, goodluck SNTN.. u can do it!.. JM dvd 30day shred tu buat je sambil2 tengok tv tu..

    ReplyDelete
  6. cayalah cik jue..
    gigih untuk membuat exercise.. saya suka dgn cara tu walaupun diri saya nie amat2 payah nak bt lagu tu.. huhu... chaiyok

    ReplyDelete