Pages

Friday, September 30, 2011

PERS minggu akhir

Dah 2 bulan berlalu ,bila di darab ,bahagi ,tolak dan campur semua lelemak  di bahagian tubuh ini hasilnya adalah sama dengan:


Maaf Nadia ,Cik Jue x apdet pun berat 2 minggu lepas ,bukan sibuk pun tapi semangat nak mendiet tuh hilang ...sampai berat Cik jue naik ke 86kg....sekarang start balik  slow2 ,x nak tertekan dan be happy ...
Walaupun berat turun 1kg jer ,perjuangan perlu di teruskan....slow and steady win the race..walaupun berat kita semua banyak turun pada bulan ramadhan tapi naik balik bila bulan syawal ,setiap perjalanan ada jatuh bangunya yang penting jangan mudah putus asa...itu yang Cik Jue belajar dari setiap kontest yang di sertai bersama- sama rakan blogger .Sayang kamu semua kawan2 PERS sbab x jemu2 untuk suport each other dan thanks Nadia anjur kontest nih....

apasal rase sedih plak nih....
Gambar x der...nantilah yer.

Tuesday, September 13, 2011

PERS minggu 7 and RESTART

Nampaknya diet minggu ke 7 adalah hancusssss...dan berat Cik Jue naik lagi menjadi 84.5kg nih kerana sesi makan2 nih x abih lagi.Ada ke patut salahkan makanan..salahkan tuan punya badanlah yang makan x ingat bahawasanya yang diri tuh gemssss,aduih insaf2..tinggal 2 minggu jer lagi nih...target sasaran telah di tukar ,kalo dapat 80kg pun oklah.
Insyaallah akan aktive bererobik  mulai skarang...

Sunday, September 4, 2011

PERS minggu 5 dan 6.

Salam...lama sudah rasenya x update blog nih,sorry yer puan penganjur...tahun nih raya kat Alor Setar jadi x sempat nak bukak netbook nih,balik umah plak sibuk nak berayalah, nak basuh kain yg berbakul2 tuh...penat sungguh jadi surirumah nih...
Apapun berat Cik Jue minggu 5 PERS ialah still 82kg,sbab minggu akhir puasa tuh sibuk buat biskut dan kek ...bulan plak tengah mengambang jadi makan pun main hentam sajer.

Untuk PERS minggu 6 plak ...rayer sakan..ketupat ,lemang rendang ,nasi dagang ,mee kari ahhh..banyak lagi kalo nak bilang...air manis nyer x yah cakap lah...jadi keputusanya ialah 84.2kg...harap2 next week turunlah ,skilo pun x per..sbab masih mood rayer nih.

Gambar x tepek.telepon problem plak..tapi berat tuh betull...

Kena usaha lebih kuat nih,..aduih tensen2..